Sprostitev je vaše zdravje

3 vrste masaž

Masažni stoli omogočajo tudi tri pogoste vrste masaž: masaža globokih tkiv, švedska ter Shiatsu masaža


Masažni stoli omogočajo nekaj osnovnih tipov masaž, posamezno in njihove učinke na telo pa vam bolj podrobno opisujemo v nadaljevanju.

Masaža globokih tkiv

Pričnimo z eno najpogostejših masažnih tehnik – masaža globokih tkiv. Kot njeno ime sugerira, se nanaša na vsako masažo, ki penetrira globoko skozi plasti mišic in povezovalnega tkiva. Mobilizira tudi globoka povezovalna tkiva ter ima učinek na krvno ožilje ter živčevje. Namenjena je sprostitvi mišičnih vozlov in mišične napetosti. Najpogosteje se je poslužijo npr. atleti med samo tekmo ali po okrevanju.
Mnogo ljudi jo občuti kot nekakšna stopnja “bolečine, ki prija”, kadar se poslužijo masaže. Vemo, da azijske kulture cenijo vse vrste masaže, vendar nekatere resnično najbolj spoštujejo masažo globokih tkiv, ki na obraz prinaša skoraj mukotrpne izraze. Gotovo ste že videli azijske masažne terapevte, ki uporabljajo svoje komolce pri masaži ali pa to izvajajo stoje na hrbtih masirancev.
Določeni masažni stoli s svojimi mehanizmi lahko posnemajo to globoko penetracijo ob masaži, na meji med bolečino in užitkom, predvsem pa si sami nastavite stopnjo intenzivnosti in vplivate na počutje ob masaži.
 

Švedska masaža

Naslednja, švedska masaža, je nežneši tip masažne tehnike, ali znana kot masaža z rahlimi dotiki. Ta vrsta masaže ustvarja bolj sproščujočo in manj bolečo izkušnjo. Ta vrsta masaže je najbolj popularna vrsta masaže, ki jo izvajajo masažni stoli. Pravzaprav so nekateri najbolj prodajani masažni stoli ravno s to vrsto masažne tehnike, saj nudijo lahkostnost ter neverjetno sprostitev.
 

Shiatsu masaža

Shiatsu masaža je tehnika masažne terapije, ki se nanaša na uporabo prstov, členkov ter dlani za nanašanje pritiska na različne predele telesne površine z namenom zdravljenja pogostih neprijetnosti, neravnovesij ter stanj.


Različni deli rok in stopnje pritiska omogočajo tako rečeno gnetenje ali taktično občutje. Tudi ta tehnika je pri uporabi masažnih stolov izredno priljubljena s programi Shiatsu masaže oziroma Shiatsu podobnim masažnim tehnikam. Prednost pri uporabi masažnega stola je, da si lahko sami določite program, ki vam osebno najbolj odgovarja.

 

Izvorni viri:
http://www.livestrong.com/article/157061-the-difference-between-swedish-massage-deep-tissue-massage/
http://www.amcollege.edu/blog/health-benefits-of-shiatsu-massage-therapy

Povzeto po: https://theworldsbestmassagechairs.com/blog/three-common-types-massage-deep-tissue-swedish-shiatsu-massage/