Sprostitev je vaše zdravje

Kako premagati nespečnost?


Nespečnost lahko premagate, pomaga vam masažni stol


Med mnogimi ugodnostmi dnevne masaže, ki vam jo omogoča masažni stol, je ena tudi izboljšanje kakovosti spanca in zmaga nad nespečnostjo. Če ste med tistimi, ki vam je poznano nočno gledanje na uro in vas zjutraj v slabo voljo spravi zvok budilke, potem je čas za izboljšanje kakovosti vašega spanca.
 

Razlogi za nespečnost in njene posledice

Za nekatere se razlog v neprespanih nočeh skriva v razmišljanju o stresni službi ali finančnem stanju in podobno. Po drugi strani pa večino ljudi pestijo telesne bolečine in neudobje, zaradi česar se ne morejo sprostiti, namestiti in prepustiti sanjam. Morda razmišljanja o partnerstvu, družini, vsakodnevnih opravkih, ki jih tekom dneva še ni uspelo opraviti…

Pomanjkanje spanca povzroča bolečine v mišicah, depresijo, tresenje rok, glavobole, vzdražljivost, zehanje, psihozi podobne simptome… Pozna se tudi na videzu, pojavijo se temni kolobarji pod očmi, predčasno se pojavijo gube, zviša se nivo hormona kortizola – ta pa vodi v predčasno staranje telesa.

Koliko spanja potrebujemo? Najstniki potrebujejo 8 – 10 ur počitka vsako noč, odrasli med 7 do 9 ur ter starejši od 65 let  7 – 8 ur na noč.
 

Kako pri nespečnosti pomagata masažni stol in vsakodnevna masaža

Rešitev za nespečnost ljudje poiščejo v pripravkih in prehranskih dopolnilih, dodatkih za posteljo, morda celo v pomirjevalih in uspavalih. Zdravila in nadomestki resnično niso dober odgovor za nespečnost, vsaj na dolgi rok ne. Potrebno se je poslužiti čim bolj naravnih, inovativnih in učinkovitih načinov za dosego globokega spanca, ki vam resnično omogoča povrnitev moči.

Masaža pomaga preživeti več časa v stanju globokega spanca, ki nudi regeneracijo. V tej fazi se telo komaj kaj premika, kar zmanjša prenos nevtrotransmiterjev za bolečino.

Vrste masaže, ki pripomorejo z lajšanju in odpravi nespečnosti: švedska masaža, masaža globokih tkiv. športna masaža ter “trigger point” masaža. Vse te vrste masaže vam omogoča masažni stol, ki ga imate na voljo doma in se lahko prepustite sproščanju dnevno. K izboljšanju nespečnosti in dobremu spancu dokazano pripomore vsaj 2x tedenska masaža po 30 minut v petih tednih.

Masaža je zdrav, naraven, učinkovit in predvsem način brez zdravil, ki pomaga mnogim premagati nespečnost. Melatonin, ki se pri tem sprošča, vpliva na posameznikov cirkadialni ritem, pri čemer to pomeni naravni način dviga seratonina in posledično pozitivno spodbujanje spanja. Neposredni učinki masaže so tako na seratonin ter spanec. Izkoristite masažni stol ter si privoščite kvaliteten spanec!

 

Navdih iz:

https://www.elitemassagechairs.com/a-better-nights-sleep-with-the-latest-braintronics-program/

in

http://www.sleepreviewmag.com/2014/05/massage-therapy-sleep/