Sprostitev je vaše zdravje

Meditacija z masažnimi stoli


Za vse tiste, ki se še nikoli niste lotili meditacije, je ta metoda sproščanja lahko tudi precej ´zastrašujoča´. Ljudje znamo biti do stvari, ki jih ne poznamo dobro ali se jih še nikoli nismo lotili, malce zadržani. Kaj pa če vam povemo, da je prvi poizkus meditiranja lahko izjemno pozitivna izkušnja, če jo izvedemo s pomočjo masažnega stola? Z združevanjem tehnik meditacije in učinkov masažnih stolov se namreč lahko vsakdo nauči osnov meditacije že v prvem poizkusu.
Meditiranje je izjemno blagodejno in ima dolgoročne pozitivne učinke za um in zdravje. Ste se morda v preteklosti že lotili meditacije, pa vam ni najbolj uspelo? Nikar ne krivite sebe, saj se to zgodi tisoče ljudem po vsem svetu. Učenje meditacije namreč zahteva veliko predznanja v teoriji (kako deluje) ter še več prakse.


Eden od načinov, s katerim si je veliko olajšamo učenje meditacije in samo meditiranje je uporaba masažnega stola. Le kako nebi! Predstavljajte si, da sedite v masažnem stolu in prejemate razkošno masažo celega telesa, hkrati pa s pomočjo meditativnih tehnik najdete globoko sproščeno stanje, ko so vaši možganski valovi nežno ´uglašeni´ v meditativno stanje. Točno to se zgodi, ko sedite v enem od naših masažnih stolov! Vse kar morate narediti je, da izberete tiste nastavitve, ki vašemu telesu najbolj godijo in ga globoko sproščajo. Saj veste – prav tako je dokazano, da masažna terapija zagotavlja številne koristi za vaše telo, živčevje, imunski sistem in še bi lahko naštevali. Kombiniranje meditacije z masažnim stolom pa zagotovljeno poveča prednosti obeh.


Masaža in meditacija
Trenutne raziskave kažejo, da meditacija pomaga uravnotežiti odzive telesa na stres. Ko se raven stresa dvigne, se raven adrenalina v našem telesu poveča. Kortizol in adrenalin sta hormona stresa, ki v telesu povzročata vnetje, slednje pa je glavni vzrok degenerativnih bolezni, kot so Alzheimerjeva bolezen, sladkorna bolezen in rak. Vnetje lahko tudi moti prebavni sistem in oslabi naš imunski sistem. S kombinacijo meditacije in masažnega stola, so fizične prednosti masaže kombinirane z izjemno premišljenimi koristmi meditacije.
 

Kako meditirati na masažnem stolu?
Preden se usedete na enega od naših masažnih stolov poskrbite, da boste v prostoru (ali še bolje preko slušalk) poslušali mirno, sproščujočo glasbo. Namig: veliko tovrstne glasbe lahko najdete na YouToubu. Zvoki glasbe ne bodo samo odpravili morebitnega zunanjega hrupa, pač pa bodo nežno zadržali naključno ´klepetanje´ v naših mislih. Strokovnjaki temu pravijo tudi ´opičji um´, pomeni pa stanje uma, ki se oklepa vsake naše misli. Kombinacija glasbe, masažnega stola in tehnike meditacije vam bo omogočila, da dosežete globoko stanje sprostitve. Da, tako preprosto je! Če ste si kdaj želeli meditirati, vendar ste se bali, da morda nikakor ne boste mogli utišati svojega uma in se naučiti te starodavne umetnosti vedite, da je to s pomočjo masažnih stolov sedaj lažje, kot kdajkoli prej.


Balzam za um in telo
Večina ljudi upraviči nakup masažnega stola zaradi fizične potrebe kot so bolečine v hrbtu, tudi bolezni, ali pa enostavno želijo ohraniti aktivni življenjski slog s pomočjo terapevtskih masažnih tretmajev kadarkoli in v udobju svojega doma. Če pa k temu dodajo še malce meditacije, so si zagotovili tako duševne in čustvenih koristi, kot so zmanjšanje bolečin in sprostitev mišic. Torej dva dobra razloga, da si omislite masažni stol doma in / ali v službi.
Preverite našo ponudbo in izberite svoj najljubši masažni stol.


Ste že razmišljali o nakupu masažnega stola in želite več informacij? Naša ekipa vam je zmeraj na voljo za vsa morebitna vprašanja in pojasnila. V stik z nami lahko pridete preko spletnega obrazca, ali pa nas pokličete na telefonsko številko 031 633 911.


Navdih za vsebino smo našli tukaj.