Sprostitev je vaše zdravje

Masažni stoli - zanimivosti

Masažni stol – najpogostejša vprašanja in odgovori

Prav vsakomur, ki pomisli, da bi kupil masažni stol, se ob tem porodi tudi precej vprašanj. Da se boste lažje odločili za nakup in za svoje potrebe izbrali najboljši masažni stol, smo tokrat pripravili nekaj najpogostejših vprašanj in odgovorov.


Lahko masažni stol zamenja delo masažnega terapevta?

Ne glede na to, kako dobro se boste počutili na masažnem stolu, nič ne more nadomestiti človeških rok in izkušenj. Nadarjeni masažni terapevt se lahko postavi na problematična področja in jih reši veliko hitreje in učinkoviteje kot celo najdražji masažni stol. So pa masažni stoli zasnovani tako, da posnemajo delo rok masažnega terapevta in vam tako ponujajo učinkovito masažo v udobju vašega doma, kadarkoli si to zaželite. Masaža na masažnem stolu obsega masažo ramen, vratu in zgornjega dela hrbta ter nog.
 

Koliko tehta masažni stol?

Manjši masažni stoli tehtajo približno 20 kilogramov, večji pa od 45 pa tudi do 130 kilogramov. Preden se odločite za nakup masažnega stola ali masažnega fotelja se morate odločiti, katero vrsto masaže želite, da slednji izvaja.


Kateri so najboljši masažni stoli?

Z veseljem zapišemo, da masažni stoli in fotelji, ki jih ponujamo pri nas, spadajo med najboljše na trgu. Masažni stoli Inada pa so se uvrstili na lestvico 10 najboljših masažnih stolov leta 2019.
Kako naj uporabljam masažni stol?
Najboljši odgovor na to vprašanje je - zmerno. Za bolečine v spodnjem delu hrbta, vratu ali ramenih uporabljajte masažni stol največ 3 do 4 krat na teden. Pri tem pa nikar ne pozabite, da je najboljše trajanje masaže do 15 minut. Na ta način naj bi dosegli tudi največjo učinkovitost.


Ali lahko masažni stol uporabljajo tudi nosečnice?

Da. Nekateri proizvajalci masažnih stolov nosečnicam priporočajo, da teh stolov ne uporabljajo zaradi skrbi, da bi vibracije spodbudile pritiske na hrbet, ki lahko povzročijo prezgodnji porod. Vendar ni dokazov, ki bi to trditev podprli. V našem podjetju zato nosečnicam pred uporabo masažnega stola priporočamo posvet z ginekologom.


Kako pogosto naj masažni stol uporabljajo športniki?

Masaža je nujen podporni mehanizem za športnike, saj ohranja zdravje in gibljivost mišic. Ljudje, ki se aktivno ukvarjajo s športom, bi morali izven sezone izvajati masažo dvakrat do trikrat na teden, v obdobjih intenzivnih treningov pa morda enkrat ali dvakrat mesečno.


Koliko moči porabi masažni stol?

Masažni stoli porabijo v povprečju med 150 in 300 vatov, odvisno od znamke in vrste izbranega masažnega stola. Njihova poraba ni tolikšna, kot je na primer poraba hladilnika, je pa vsekakor podobna porabi stacionarnega računalnika.


Kakšne so zdravstvene koristi masažnega stola?

Naj vam odgovorimo s seznamom 12 prednosti masažnega stola, ki jih nebi smeli zamuditi.

• Zmanjša stres, napetost in tesnobo.
• Sprosti in pomirja vnete mišice.
• Izboljša pretok krvi.
• Poveča imunski sistem.
• Aktivira limfni obtok.
• Blaži bolečine in glavobole.
• Blagodejno vpliva na celotno hrbtenico in mišice, ki jo objemajo.
• Izboljša držo.
• Kaj obleči za masažo na masažnem stolu?


Nikar si ne delajte preveč preglavic s tem, kaj boste oblekli. Tanke bombažne majice, udobne hlače ali trenirke so za masažo na masažnem stolu zmeraj najboljša izbira.
Namesto, da bi klicali za prost termin maserja, pokličite nas. Z veseljem vam bomo predstavili vse možnosti za masažo doma in vam pomagali izbrati najboljši masažni stol ali fotelj za vaše potrebe. Z nami lahko stopite v stik preko spletnega obrazca, ali pa nas pokličete na telefonsko številko 041 633 911.