Sprostitev je vaše zdravje

Izboljšajmo cirkulacijo


Od antičnih Grkov do Kitajcev izpred tisoče let so kulture od nekdaj verjele, da je dnevna masaža eden izmed najboljših načinov za doseganje dobrega zdravja. Tudi dandanes se s tem strinja večina medicinskih strokovnjakov – masaža niža krvni pritisk, izboljšuje cirkulacijo in pospešuje proces zdravljenja. Za vsakodnevno masažo in doseganje teh učinkov pa lahko uporabimo masažni stol.
 

Kakšen vpliv ima masažni stol na cirkulacijo?

Masažni stol pomaga izboljšati cirkulacijo preko fizične obdelave mehkih tkiv. Izboljšana cirkulacija poveča dotok kisika in hranil k mišičnim celicam, na kar se celice odzovejo z aktivnim izločanjem odpadnih snovi in povečevanjem absorbcije mehkih tkiv.
Osebe s slabo cirkulacijo trpijo za različnimi nelagodnostmi, med njimi tudi nabiranjem tekočin v okončinah - npr. nožni prsti, mrzla stopala in dlani, slabostnost ter bolečine v mišicah. Dobra cirkulacija pr prinaša čvrste mišice, bogate s kisikom in krvjo, ki jo potrebujejo za zdravljenje in celjenje.
Kakovosten masažni stol pripomore k cirkulaciji s spodbujanjem premika krvi preko področij zastajanja. To doseže s pritiskom, ki ga ustvarjajo rollerji ali zračne blazine. Stiskanje in gnetenje odplakne zakisanost iz mišic in pripomore k pretoku limfne tekočine, ta pa odnaša metabolne odpadke proč od mišic in notranjih organov.
Na univerzi University of Illinois v Chicagu so v raziskavi odkrili, da masaža izboljšuje cirkulacijo tako pri redno fizično aktivnih ljudeh kot tudi tistih, ki niso redno fizično aktivni. Masažni stol tako z masažami pripomore k izboljšanju cirkulacije ne glede na fizično aktivnost posameznika.
 

Kaj imeti v mislih pri nakupu masažnega stola?

Pri nakupu masažnega stola imejte v mislih, da si boste z redno uporabo znatno izboljšali cirkulacijo, četudi sicer nimate časa za vadbo ali aktivno fizično dejavnost. Za optimalno izboljšavo cirkulacije naj bi masažni stol imel možnost masaže spodnjega dela nog za doseg celotnega limfnega sistema. Dodatno, z izborom masažnega stola z zračnimi blazinami si omogočite še koriščenje refleksologije. Ta je idealna za vzpodbujanje cirkulacije v stopalih, nožnih prstih ter gležnjih. Nenazadnje pa si privoščite še masažo v predelu zgornjih okončin. Z namensko sprostitvijo rok boste tako spodbudili cirkulacijo tudi v the predelih. Najboljši masažni stoli izboljšujejo cirkulacijo za vaše srce, krvne žile, limfni sistem in celice v vašem telesu.


Povzeto po:
https://www.elitemassagechairs.com/best-massage-chairs-2015-improving-circulation/