Sprostitev je vaše zdravje

Pozitivni učinki v podjetju


Masažni stoli v podjetju: pozitivni učinki za zaposlene in delodajalce!


Vstopamo v predpraznični čas, ko se podjetja odločajo za večje nakupe poslovnih in promocijskih daril. Med obdarovanje zagotovo sodijo tudi zaposleni. Kaj jim boste podarili letos? Odlična ideja so masažni stoli? Tako boste naredili nekaj za njihovo zdravje in na splošno boljše počutje. Številne prednosti, ki jih masažni stoli omogočajo vam in vašim zaposlenim so zelo podobne tistim prednostim, ki jih ponuja masaža celega telesa v wellness centru, le da je vse to omogočeno v udobju vendar vaših delovnih prostorov. Raziskave so namreč pokazale, da že 15 do 20 minut masaže na na masažnem stolu pozitivno vpliva na celotno telo in nemudoma izboljša počutje. Masažni stoli tako med drugim pomagajo pri:

  • zmanjševanju stresa in sicer za do kar 85%,
  • blagodejno vplivajo na zmanjšanje anksioznosti,
  • zmanjšujejo mišično napetost in bolečino,
  • izboljšujejo kakovost spanca,
  • odpravljajo glavobole oz. znatno zmanjšujejo njihovo intenzivnost,
  • znižujejo krvni tlak.
  • izboljšujejo delovanje imunskega sistema.
  • poveča zbranost in energijo.


Kako lahko masažni stoli koristijo vam in vašim zaposlenim?

Če se sprašujete, zakaj bi se odločili za nakup masažnih stolov in kako bodo le ti koristili vam in vašim zaposlenim, vam v spodnjih vrsticah ponujamo odgovore.

1. Masažni stoli bodo povečali produktivnost zaposlenih

Zaposleni preprosto dajo več na organizacijo ali podjetje, v katerem imajo občutek, da skrbijo zanje. Povečana pozornost, osredotočenost in duševna jasnost pa pri zaposlenih zagotovo nikoli niso odveč. Masažna terapija, ki jo boste omogočili z nakupom masažnih stolov, bo pomagala zaposlenim, ki imajo težave z glavoboli, bolečinami v hrbtu in tesnobo. Po masaži se bodo hitreje in lažje osredotočili na svoje delo.

2. Manj bolnišk in dodatnih stroškov zdravstvenega varstva

V nedavni študiji o učinkih masaže z masažnimi stoli na zdravje zaposlenih, ki so imeli težave z bolečinami v hrbtu, so rezultati več kot odlični. Kar 31% manj zaposlenih je moralo poiskati pomoč zdravnika in jemati zdravila na recept.

3. Masažni stoli izboljšujejo vzdušje v podjetju

V podjetjih, kjer so se odločili za nakup masažnih stolov, so že po mesecu dni opazili še več pozitivnega vzdušja med zaposlenimi. Slednji so povedali, da zelo cenijo masažne stole, ki jim jih je omogočilo podjetje, da z veseljem pridejo v službo, saj lahko s prijetno masažo celo začnejo svoj delovni dan.

4. Masažni stoli v vaše podjetje privabijo top talente

Predstavljajte si, da ste na razgovoru za delovno mesto in delodajalec vam pove, da njegovo podjetje zaposlenim nudi vsakodnevno masažno terapijo s pomočjo masažnih stolov. Ta informacije je zagotovo as v rokavu delodajalca, za vas pa dodaten razlog, da si želite delati v takšnem podjetju.

Omogočite masažno terapijo svojim zaposlenim tudi vi. Več o naši ponudbi masažnih stolov preberite tukaj.
Za vsebino nas je navdihnil ta članek.