Sprostitev je vaše zdravje

Najpomembnejših 5 stvari

 

Najpomembnejših 5 stvari, na katere bodite pozorni, ko kupujete masažni stol


Na trgu je veliko masažnih stolov, kako se torej odločiti pravilno za nakup? Pripravili smo vam seznam 5 točk, na katere bodite pozorni, ko raziskujete različne možnosti in izbirate idealni masažni stol zase.
 

Garancija na masažni stol
Garancija je pomemba, saj že tudi posredno nakazuje na kakovost masažnega stola in zanesljivost podjetja, ki ga prodaja. Splošno gledano, daljša kot je garancija, boljši je masažni stol. Bodite pa na drugi strani pazljivi, če vam ponudniki nudijo več kot 5 let garancije. Preberite, ali vam velja le za ogrodje ali tudi za masažni mehanizem.
 

Globina masaže
Bolje se je odločiti za močen masažni stol, ki ga z nastavitvami lahko uporabljate na nižji moči preko upravljanika kot se sprijazniti s prešibko masažo. Koristi masaže globokega tkiva so pravzaprav tisto, kar vam resnično odtehta nakup masažnega stola in pripomore k izboljšanju zdravja ter počutja. Morda vam bo prva takšna masaža pustila nekoliko boleče mišice, zatem pa se boste na tovrstno masažo navadili in začutili spremembo, ki jo prinaša. Dober masažni stol vam nudi masažo globokih tkiv, ki se ne čuti “mehanska”, temveč kot odlično izvedena in gladka masaža mehanizma, ki oponaša gibe človeških rok. Medtem ko vam vsak masažni stol nudi sproščujočo masažo, pa vseeno najdite takega, ki vam nudi tudi obdelavo globokih tkiv – ne bo vam žal.
 

Enostavnost vzdrževanja
Pozanimajte se še pred nakupm, kako boste masažni stol lahko vzdrževali. Seveda pa se ne ustrašite, lastniki masažnega stola sami z lahkoto negujete in vzdržujete masažni stol tudi doma. V kolikor boste potrebovali tehnološkega specialista za vzdrževanje, nego ali morebitna popravila, izvedite pri prodajalcu, kdo vam lahko pri tem pomaga. Pri nakupu se raje odločite za modularnost, kar vam omogoča večjo fleksibilnost pri morebitnih popravilih.
 

Prilagodljivost
Želite si, da se masažni stol prilagodi vam, ne nasprotno. To bo vašo izkušnjo popolnoma izboljšalo, predvsem pa izpolnilo vaše potrebe in želje po dobri masaži. V kolikor bo vaš izbrani masažni stol omogočal enostavno prilagajanje z upravljalnikom, ga boste zlahka brez truda upravljali in si ga prilagodili v danem trenutku. Izbirate lahko med predeli telesa, ki jih želite masirati ter tehnikami masaže, ki vam v določenem trenutku najbolj ugaja. Masaža z uporabo enega gumba je resnično enostavna, vendar se je boste na na dolgi rok najverjetneje naveličali, prav tako pa od nje ne boste prejeli vseh koristi, ki jih ob nakupu masažnega stola pravzaprav pričakujete. Bodite pozorni na to, ali vam nudi možnost shranjevanja nastavitev po lastni meri. Ko boste vedeli, kaj vam najbolj ustreza, tega ne boste potrebovali nastavljati vedno znova.
 

Inovacije
Težko je vedeti, katere lastnosti in zmogljivosti so dejansko inovativne in edinstvene. Nekaj smernic, katere so resnične inovacije, vam lahko podamo. Opazujte, ali omogočajo posebne edinstvene koreografije, pripomorejo k mentalnemu zdravju poleg fizičnemu, nudijo posebne podloge za masažo stopal ali imajo izreden videz.


In še en nasvet! Ne pozabite na stopala. Če ste že izkusili masažo stopal, veste, o čem govorimo. Predvsem, če veliko stojite, izbirajte med masažnimi stoli, ki vam nudijo tudi sproščujočo masažo za vaša stopala. Ne le masažo nog ob strani z napihljivimi blazinami, temveč tudi masažo z rolerji na podplatih, kot tudi gnetenje in kompresijo.


Povzeto po: https://www.elitemassagechairs.com/massage-chair-buyers-guide/