Sprostitev je vaše zdravje

Kako izbrati pravi masažni stol?


Kot pri mnogih izdelkih na trgu, se je tudi pri masažnih stolih težko odločiti, katerega izbrati. Končna odločitev naj temelji na mnenju uporabnika samega. Priporočljivo je, da preizkusite več različnih razpoložljivih masažnih stolov pred odločitvijo.

Smernice pri odločitvi za nakup masažnega stola:


Osnovno udobje masažnega stola:
Sedite v masažni stol, se namestite in občutite, kako se v njem počutite. Nekateri stoli imajo obliko, ki vam ustreza bolj glede na obliko vašega telesa in vaših potreb.

Moč masaže:
Prepričajte se, da masažni stol nudi vam primerno intenzivnost masaže. Za močnejšo masažo izberite stol z bolj izbočenimi komponentami ter močnimi gibi. Če vam bolj ustreza manj intenzivna, bolj točkovna ter specifična masaža, izbirajte med masažnimi stoli z manjšimi rolerji in glavami ter mehkejšimi gibi.

Prednastavitve in prilagodljivost masažnega stola:
Vzemite si čas in preizkusite prednastavljene programe. Nekateri masažni stoli imajo prednastavljene programe, ki se osredotočajo na področje hrbta in hrbtenice. Drugi lahko ponujajo širšo raznolikost programov. Masažni stol z večjim razponom prilagodljivosti se izkaže kot zelo koristen, kadar nakupujete en masažni stol za več uporabnikov.

Dodatki:
Masažni stoli imajo na voljo tudi dodatne pripomočke, npr. ločen počivalnik (tabure) ali podaljšek za noge. Določene pozicije so bolj udobne za ljudi s težavami v hrbtnem predelu – priporočljivo sedenje z dvignjenimi nogami. Mogoče je tudi izbrati počivalnik za noge, ki ima vgrajene lastne masažne mehanizme ali možnosti vibracije.

Izgled masažnega stola:
Masažni stoli so na voljo v mnogo velikostih ter oblikah. Nekateri so iz usnja ter poliranega lesa, drugi iz sintetičnega usnja ter plastičnih materialov ali drugih kombinacij tekstila in materialov. Čeprav naj odločitev ne bi temeljila na izgledu, pa je tudi to eden od kriterijev pri nakupu.

Cenovni razred masažnega stola:
Masažni stoli so nekoliko dražji. Cena naj bo vedno dejavnik pri odločitvi skupaj z vsemi zgoraj naštetimi dejavniki.


Kot pri vsakem z udobjem povezanim ozdelkom, ni absolutne definicije dobrega ali slabega. Zgolj preko preizkušanja različnih modelov ter stolov lahko resnično občutite, kateri masažni stol je pravi za vas.



Povzeto po:
https://www.spine-health.com/wellness/massage-therapy/choosing-a-massage-chair