Sprostitev je vaše zdravje

Zmogljivosti masažnih stolov

Kako dobro poznate zmogljivosti masažnih stolov
 

Masažni stol je bil prvič predstavljen na trgu v poznih osemdesetih letih. In njegov namen? Posnemanje gibov in tehnik dejanskega maserja ter tako odpraviti stres, napetost in zmanjšati bolečine v hrbtu. Čeprav se sprva niso doživeli vidnega uspeha, se je že po desetletju znatno povečalo zanimanje za tehnologijo, ki je spodbudilo konkurente, da si še danes prizadevajo ustvariti najbolj učinkovite modele.


Tehnologije masažne terapije

Trenutno so najučinkovitejše masažne tehnike, na osnovi katerih so masažni stoli zasnovani, Shiatsu in švedska masaža.
 

  • Pri Shiatsu masaži se med drugim uporabljajo gibi kot so stiskanje, glajenje, valjanje in vrtljivi gibi.  Odločilna značilnost Shiatsuja je ta, da je tovrstna masaža osredotočena na sproščanje napetosti na določenih mestih telesa.
     
  • Pri Švedski masaži pa so značilni gibi pri katerih gre za dolge drsne potege in gnetenje. Ta vrsta masaže je namenjena spodbujanju pravilnega in močnega cirkulacije v telesu.

 

Glavne komponente masažnih stolov

Večina masažnih stolov je zasnovana tako, da vključuje tri glavne sestavne dele, namenjene temu, da se tesno ujemajo s tehnikami masaže:
 

  • Motorji masažnih stolov - to so bistveni mehanski deli masažnega stola. Omogočajo in premikajo vozlišča in valje do potrebnih območij ter omogočajo potrebne nastavitve naslona sedeža.
     
  • Vozli in valji masažnih stolov - ti se razlikujejo po velikosti in obliki in so namenjeni posnemanju prstov in rok. Masažni stol z velikimi valji in vozlišči zagotavlja bolj splošen pristop pri masiranju, medtem ko masažni stoli z manjšimi vozlišči in valji zagotavljajo podrobnejše, točkovno masiranje. Namenjeni so določenim območjem uporabnikovega hrbta in se lahko premikajo na različne načine, ki so vnaprej programirani v mehaniko masažnega stola. Vozlišča in valje lahko na masažnem stolu prilagodite tako, da kar najbolje ustrezajo vašim potrebam.
     
  • Računalniško podprta prilagodljivost masažnega stola - to je od vseh morda najpomembnejši dejavnik. Skoraj vsi masažni stoli so zasnovani tako, da samodejno prilagajajo težo, višino in širino vsakega uporabnika. Z merjenjem moči pritiska na naslonu sedeža se nastavlja višina izbokline valjev in vozlišč. Poleg tega, z določitvijo določenih področij na anatomiji hrbta, masažni stol naredi potrebne prilagoditve za višino in širino vsakogar, ki bo nanj sedel. Izbira različnih vhodov na nadzorni plošči lahko tudi izboljša vse te možnosti.

Seveda mehanski nadomestek ne more nikoli popolnoma posnemati občutka človeškega dotika. A v minulih letih, od njegovega nastanka, so oblikovalci potrebne dejavnike na masažnem stolu spretno približali učinku dejanskega dela maserja, tako da danes masažni stoli svojim uporabnikom zagotovijo precejšnjo pomoč pri lajšanju bolečin v hrbtu.
 

Preverite našo ponudbo in izberite svoj najljubši masažni stol

Ste razmišljali o nakupu masažnega stola? Če želite z njim razveseliti svoje otroke, vam ponujamo  prvi masažni stol z vgrajenim programom za mlade ljudi (od 14 let naprej). Starejši pa preverite naš najnovejši masažni stol Inada – DUET, ki smo ga predstavili ob 50 letnici obstoja inovatorja masažnih stolov Inada. V naši ponudbi je tudi masažni stol Inada 3S, čigar edinstvena raztezna metoda vam pomaga do pravilne in lepe drže.

 

Za vsebino nas je navdihnil ta članek.